Onderwijsfilm. Ik ben Elf (11) (trailer) met EyeDirect-techniek

De eindmusical van groep 8 lonkt. Na de zomervakantie behoor je dan echt tot de groep oudste leerlingen van school. Kinderen in het Nederlandse schoolsysteem zijn vaak elf jaar oud als ze in groep 7 zitten. Hoe voel je jezelf als elfjarige? Ben je een kind of een puber? Hoe kijk je naar overeenkomsten en verschillen tussen jongens en meisjes? Elfjarigen over zichzelf en de anderen. 

Ik ben elf. Tip voor ouders ?

Zweetklieren beginnen actief te worden, dus herinner je elf jarige aan het belang van dagelijks douchen en deodorant :-)

Door te filmen met de EyeDirect-techniek, gebaseerd op de  interrotron van Errol Morris,  kon onze Lichtjager Mathieu Bouwman wel het oogcontact behouden, maar creëerden we visueel een intieme setting, waarbij het kind  zijn of haar verhaal direct neerlegt bij de kijker, als in een direct gesprek tegenover elkaar , een gesprek tussen vrienden (of een onderwijsdeskundige).

Credits

Production
Interview
Special thanks

de leerlingen van groep 7 die in schooljaar 2015-2016 op hun vrije zaterdag voor onze camera wilden plaatsnemen in het handvaardigheidslokaal van de Duinoordschool.

Do you want to know more about this project or know what we can do for you or your organization?

Call us Mail us