documentaire

Hoe maak je een bedrijfsfilm/ documentaire ? Zes  tips hoe je een film documentaire kan voorbereiden en gebruiken. Het belangrijkst bij het maken van een documentaire film voor een organisatie is ervoor te zorgen dat uw film oprecht, waardig en relevant is, gebaseerd op human interest ervaringsverhalen.

Zes  tips hoe je een film documentaire kan voorbereiden en gebruiken: 

  1. Zorg dat het doel van de film 'waardig en relevant' is. Onderschat je kijker niet. Wees jezelf en je bent uniek

  2. Bedenk vooraf waarom en waarvoor je een film wilt maken. Is het echt nodig? Is mijn film productie team die ik voor ogen heb in staat om inhoudelijk mee te denken? Hoe werkt dat dan (voorbeeld naar stappenplan hier) 

  3. Nodig uw relaties uit voor een online of off-line event met film. Maak de film onderdeel van uw relatiemanagement om zodoende het belang van wederkerigheid te benadrukken of discussie in gang te zetten. 

  4. Leg je eigen archief (publicaties, boeken, magazines, interviews, foto's en film) aan of vraag iemand binnen uw organisatie dit te doen. Dit hoeft niet veel tijd te kosten maar houd het bij. Zo bouw je een eigen 'voorraad' aan beeld op die later van pas komt. Research kosten worden zo lager zodra je bijvoorbeeld denkt aan een film over bedrijfsgeschiedenis of corporate story telling. 

  5. Lastige materie die nauwkeurig moet worden uitgelegd? Wees niet bang om een specifieke productie daarvoor te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitleggen van een financieel stelsel met veel vakjargon en presenteer die aan alle betrokken personeelsleden, ambtenaren, vertegenwoordigers van de media, directieleden en overige stakeholders. En het scheelt dat je dezelfde materie steeds keer op keer moet uitleggen. 

  6. Je denkt aan het maken van  een documentaire , maar je vindt het moeilijk om tot een goed verhaal te komen...Door samen te werken met De Lichtjagers krijg je een schat aan ideeën en sterk materiaal om verder te werken aan uw zichtbaarheid en kennisoverdracht. 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp of weten wat wij voor u of uw organisatie kunnen betekenen?

Bel ons Mail ons