Overslaan en naar de inhoud gaan
Video file

Capturing insights from curious minds in science, technology, education, and society.

Ons doel? Uw werk duurzaam en toegankelijk maken voor een breder publiek. 

Waarom De Lichtjagers filmmakers? 

Te vaak worden waardevolle kennis, knowhow en inspirerende persoonlijke verhalen 'opgesloten' in vaktijdschriften of gewoon helemaal niet gedeeld. Hoe we dat doen? Op basis van onze vier C's, Curiosity, Consciousness, Creativity en Collaboration, leveren wij u zowel concept als creatie. 

De Lichtjagers filmmakers hebben een grondige kennis van effectief visuele communicatie. Wij weten hoe een filmproductie te maken op basis van een strategisch narratief in combinatie met uw (strategische) doelstellingen.

Image
Ons doel? Uw werk duurzaam en toegankelijk maken voor een breder publiek

 

 

 

 

Grondig, onverschrokken en nieuwsgierige filmmakers

Nieuwsgierigheid is de sleutel tot het creëren van originele en creatieve content. Een waardevol, relevant gesneden visuele vertaling van uw verhaal.  Eén factor maakt daarin het verschil: de combinatie van het stellen van de juiste vragen en het écht luisteren naar de antwoorden. En met die kennis maken wij films (documentaires, bedrijfsgeschiedenis films, interview reeksen en spraakmakende human interest verhalen) die aanzetten tot actie. Samen met u. 

Daarnaast schrijven we, indien nodig, een memo, intern (onderzoeks)voorstel of rapport. Leesbaar en overtuigend. 

Hebt u een vraag, suggestie of wilt even van gedachten wisselen? - Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Beweegt zich graag op het snijpunt van organisatiestrategieën en (journalistieke) actualiteit.  Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten KABK) (fotografische vormgeving) te Den Haag, bijgeschaafd door de London Film School. Denkt in spanningsbogen en beelden. Motivatie? vragen koppelen aan urgentie en relevantie.

Pieter van Gent

Onderzoeker, scenarioschrijver

Pieter heeft een voorliefde voor scriptontwikkeling, bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties. 

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar , vragensteller en gespreksleider

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht.  Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Koen Samson

Video editor | Video vormgever

Koen denkt als editor in verhalen. Verhalen met een begin en een eind. Met een boodschap. Soms subtiel, soms juist over de top. Als een tovenaar goochelt hij met beeld,  geluid, graphics en muziek. Dat doet hij niet alleen op gevoel, maar ook op basis van een schat aan ervaring en vakmanschap. 

Linda Glebbeek

Bondgenoot van De Lichtjagers

Linda is een van de oprichters van De Lichtjagers en is nauw betrokken bij de films die we sinds de oprichting voor onze opdrachtgevers maakten.  In haar huidige functie is Linda teamleider Communicatie & Events bij de Hogeschool Rotterdam/ Willem de Kooning Academie. 

Mathieu Bouwman

Meestervragensteller

Mathieu Bouwman is onze Meestervragensteller. Hij werkt als leerkracht op een basisschool en wij zien hem graag aan de gang als  interviewer, trainer of bekwaam begeleider. Door zijn dynamische en persoonlijke benadering lukt het hem om de focus op leren centraal te stellen en collega’s mee te nemen in deze beweging.