Overslaan en naar de inhoud gaan

Video voor werving studenten

Zeven redenen waarom video werkt!

 

Image
Er zijn veel redenen waarom je video en film kan inzetten bij het werven van nieuwe studenten voor een opleiding. De Lichtjagers filmmakers zijn specialist op het gebied van educatieve content maken en publiceren.
Het werven van nieuwe studenten vergt een gedegen luisterproces. Daarom hanteren wij het Listen First - Create Later principe. 

 

Op zoek naar de onze hoofdsectie onderwijs met voorbeelden van video producties? Klik hier. 

Het inzetten van video voor werving en instroom van studenten voor hogescholen en universiteiten biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom video een effectief middel kan zijn:

  • Visuele aantrekkingskracht: Video's hebben de mogelijkheid om de aandacht van potentiële studenten te trekken en vast te houden. Ze bieden een visuele ervaring die aantrekkelijker kan zijn dan statische afbeeldingen of tekst.

  • Emotionele betrokkenheid: Video's kunnen emoties oproepen en een emotionele band creëren met de kijkers. Door storytelling en het tonen van positieve ervaringen kunnen video's potentiële studenten inspireren en motiveren om zich aan te melden.

  • Authentieke weergave: Met video's kunnen hogescholen en universiteiten een authentieke weergave geven van hun campus, studentenleven en academische omgeving. Potentiële studenten kunnen zo een beter beeld krijgen van de sfeer en cultuur op de instelling.

  • Informatieoverdracht: Video's stellen instellingen in staat om informatie op een aantrekkelijke en toegankelijke manier te presenteren. Ze kunnen worden gebruikt om informatie te geven over academische programma's, faculteiten, faciliteiten, studiebeurzen en andere belangrijke aspecten die studenten kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.

  • Bereik en deelbaarheid: Video's kunnen gemakkelijk worden gedeeld en verspreid via verschillende online kanalen, waaronder sociale media en websites. Dit vergroot het bereik en de zichtbaarheid van de instelling, waardoor potentiële studenten op verschillende platforms kunnen worden bereikt.

  • Personalisatie en interactiviteit: Interactieve video's kunnen worden gebruikt om potentiële studenten te betrekken bij de wervingservaring. Bijvoorbeeld door middel van quizzes, keuzemogelijkheden en virtuele rondleidingen kunnen studenten een gepersonaliseerde en betrokken ervaring krijgen.

  • Concurrentievoordeel: Het gebruik van video in wervingscampagnes kan een concurrentievoordeel bieden ten opzichte van andere instellingen die nog voornamelijk statische inhoud gebruiken. Het kan de instelling helpen om op te vallen en de interesse van potentiële studenten te wekken.

Al met al kan het gebruik van video een effectieve manier zijn om de aandacht van potentiële studenten te trekken, hen te informeren en te betrekken, en uiteindelijk hun interesse te wekken voor een hogeschool of universiteit.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Beweegt zich graag op het snijpunt van organisatiestrategieën en (journalistieke) actualiteit. Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten KABK) (fotografische vormgeving) te Den Haag, bijgeschaafd door de London Film School. Denkt in spanningsbogen, strategie en beelden. Motivatie? vragen koppelen aan urgentie en relevantie.

Stefan Venbroek

Motion Designer / Animator

Heeft een voorliefde voor handgemaakte toegankelijke ambachtelijke animaties. Hij zet abstracte ideeën en overgangen vloeiend om in real life beelden.

Pieter van Gent

Onderzoeker, scenarioschrijver

Pieter heeft een voorliefde voor scriptontwikkeling, bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties.

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar , vragensteller en gespreksleider

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht.  Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Koen Samson

Video editor | Video vormgever

Koen denkt als editor in verhalen. Verhalen met een begin en een eind. Met een boodschap. Soms subtiel, soms juist over de top. Als een tovenaar goochelt hij met beeld,  geluid, graphics en muziek. Dat doet hij niet alleen op gevoel, maar ook op basis van een schat aan ervaring en vakmanschap. 

Linda Glebbeek

Deelgenoot De Lichtjagers

Uitvoerend producent (filmconcept en productie). Linda is nauw betrokken bij de films die we sinds de oprichting voor onze opdrachtgevers maken. 

Mathieu Bouwman

Meestervragensteller

Mathieu Bouwman is onze Meestervragensteller. Hij werkt als leerkracht op een basisschool en wij zien hem graag aan de gang als  interviewer, trainer of bekwaam begeleider. Door zijn dynamische en persoonlijke benadering lukt het hem om de focus op leren centraal te stellen en collega’s mee te nemen in deze beweging.