Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog artikelen met inzichten en praktische tips uit onze praktijk

Leren is delen. Hier delen wij inzichten en praktische tips uit onze praktijk. Of het nou gaat over brainstormen in de pre-productiefase, de voorbereiding op een presentatie, het letterlijke verbeelden in het productieproces of de postproductie. Lees deze blogs op uw gemak door. Mist u onderwerpen waarover u meer wilt weten? Geef het aan! 

Kwetsbare verhalen vragen zorgvuldig productieproces

Een documentaire laten maken vereist een zorgvuldig productieproces. Het grote voordeel van internet is dat het bereik van video en beeldproducties heel groot kan zijn. Dat betekent dus ook dat het online delen van persoonlijke verhalen kwetsbaar is. Hoe organiseer je het zo dat opdrachtgevers en potentiële bronnen vertrouwen hebben om hun ervaringen te delen. Documentaire filmmakers De Lichtjagers delen drie inzichten.

Plaats jij video's op YouTube zonder SEO-gegevens?

YouTube en SEO. De basis van je video productie strategie. Ben jij werkzaam als communicatieadviseur, marketeer of content-producent die van de strategie is en zich niet (altijd) met de uitvoering bemoeit? Lees dan vooral deze blog. Want SEO (search engine optimalization) maakt dat het gat tussen (online) strategie en uitvoering veel kleiner is.

Epilepsie dialogen: zestien ontroerende ontmoetingen

Ervaringsverhalen met jongeren en kinderen met de neurologische aandoening epilepsie in beeld gebracht door documentaire filmmakers waarbij tegenslag én veerkracht hand in hand gaan. De kunst van het begrijpen van emoties en luisteren prachtig weergegeven.

Hoe blijf ik in contact met mijn studenten?

Hoe film en video kan helpen studenten op efficiënte wijze te informeren en toegang te verlenen tot relevante informatie over de nieuwe realiteit. Online leren als populaire leervorm. Evenwicht tussen geestelijke gezondheid en werkdruk blijkt cruciaal.

Coronaproof video-interview producties

Video blijft een krachtig medium om een boodschap of presentatie over te brengen. Vanwege COVID / Corona is een opnamedag wel iets anders geworden dan voorheen. Wij bieden een hele coronaproof opzet met veiligheidsschermen en werken volgens het AV protocol (opgesteld volgens RIVM-richtlijnen). Dankzij onze teleprompter en EyeDirect-techniek blijft je verhaal persoonlijk en met impact.

Elkaar eenvoudiger bereiken, betekent niet dat de communicatie beter wordt

Elkaar makkelijker bereiken betekent niet dat de communicatie beter wordt. Direct oogcontact op het scherm in tijden van COVID, Corona met communicatieplatforms als Microsoft Teams, Zoom, Webex en Skype

Presentatie met teleprompter en autocue

Spreken voor een camera? Presentatie opnemen met teleprompter en autocue. Ontspannen uw kennis delen voor uw online presentaties en voor uw online onderwijs doeleinden.

Zoekmachines (Google en YouTube) zijn blind voor beeld

Door te ondertitelen bereik je meer mensen. Zoekmachines zijn 'blind' voor beeld. Door de inhoud van je video of film digitaal toegankelijk te maken gaat je vindbaarheid en SEO omhoog.

Coronavakantie?! Ben je helemaal gek geworden!

Actief luisteren naar elkaar zonder direct te reageren of een ongevraagd advies te geven. Dat is hét beste middel om de balans tussen hoofd en hart weer op orde te krijgen in deze weken.

Films in tijden van sociale onthouding

Ook het team van De Lichtjagers werkt vanuit huis door aan mooie projecten.

6 tips voor het ontwikkelen van leiderschap en teamgevoel met film en video

Goed voorbeeld doet volgen? Het nieuwe leidinggeven gaat om vragen stellen en kennisdeling. 6 tips om jouw strategische doelen te realiseren met film en video als communicatiemiddel.

De YouTube checklist - Hoe omschrijf ik mijn video?

De YouTube checklist. Stap voor stap uitleg hoe je video en films beter vindbaar te maken.