Overslaan en naar de inhoud gaan

De kracht van een kwetsbaar verhaal

Verhalen verbinden mensen. De Lichtjagers zijn verhalenvertellers en wij vinden dat verhalen juist ook in een werkomgeving leiden tot meer intrinsieke verbinding en motivatie. Filosoof Martha Nussbaum heeft de kracht van een verhaal prachtig verwoord. Zo mooi dat wij het hier graag delen.

Nussbaum: “Verhalen zijn in staat ons deelgenoot te maken van ervaringen die doorgaans, letterlijk en figuurlijk, ver van ons bed liggen. We raken betrokken bij de personages door met ze mee te leven, maar kunnen tegelijkertijd, belangeloos als we zijn, zonder vooringenomenheid naar hen kijken. En omdat er ook geen druk tot handelen is - het is immers maar een verhaal - kunnen we als toeschouwers de tijd nemen om te reflecteren op de omstandigheden en de emoties die worden opgeroepen. Verhalen appelleren tegelijkertijd aan onze empathie én aan onze distantie. Ze geven ons volop de gelegenheid onze morele percepties te 'oefenen'. Zo dragen verhalen bij aan het verwerven van inzicht en zelfkennis.” 
 

6 tips voor het ontwikkelen van leiderschap en teamgevoel met film en video

Goed voorbeeld doet volgen ? Het nieuwe leidinggeven gaat om vragen stellen en kennisdeling. 6 tips om uw strategische doelen te realiseren met film en video als communicatiemiddel.

Lees artikel

Interview met blinde fotograaf Hannes Wallrafen

Blinde fotograaf Hannes Wallrafen raakte in 2004 binnen drie maanden zijn zicht vrijwel volledig kwijt.

Lees artikel

Welke bronnen gebruikt u voor e-learning en online video?

Hoewel films en video’s nooit de dynamiek tussen docenten en studenten kunnen vervangen, kunnen video’s wel worden gebruikt als leermiddel om gesprekken op gang te brengen en (latente) kennis te activeren.

Lees artikel