Skip to main content
Covid proof

Video blijft een krachtig medium om een boodschap of presentatie mee over te brengen. Vanwege de COVID-19 pandemie is het opnemen van video’s en films veranderd. De Lichtjagers bieden een opzet met veiligheidsschermen die geheel coronaproof is.

Wij werken volgens het AV-protocol dat is gebaseerd op de actuele RIVM-richtlijnen. Door gebruik te maken van de teleprompter en EyeDirect-techniek kan je een verhaal nog steeds met impact brengen. 

Een teleprompter (autocue) maakt gebruik van zogenaamde 'beam splitter glas'. Eenvoudig uitgelegd? Een lichtstraal wordt 'in tweeën' gesplitst. Eén lichtstraal gaat terug naar de presentator en één naar de camera. Praktisch betekent dit dat de tekst zichtbaar is, zónder dat de camera dat registreert. Resultaat: de kijker merkt er niets van dat de tekst wordt opgelezen. 

COVID-19 - Corona maatregelen videoproducties

Een greep uit de maatregelen die wij treffen bij de filmopnamen:

  1. Bij de opnamen is een Health & Safety Officer aanwezig. Deze draagt verantwoordelijkheid en zeggenschap op het naleven van het protocol. 
  2. Het aantal personen op de set wordt tot het minimum beperkt. De hele crew volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM. De 1,5 meter afstand wordt nageleefd. De studio waar wij de opnamen verzorgen heeft een aparte in- en uitgang direct naar buiten. Tevens kan eenvoudig de studio goed geventileerd worden met frisse lucht. Daarnaast zijn looproutes gemarkeerd en er zijn vaste markeringen voor de aanwezige crew. 
  3. Wij werken ook in pop-up filmstudio's (bijvoorbeeld een groot gymlokaal of een vergaderruimte die voor de gelegenheid wordt omgetoverd) als we deze maatregelen kunnen handhaven. 
  4. Tijdens de opnamen zijn mobiele afscheidingen van plexiglas of speciaal gemaakte COVID-19 schermen tussen de presentator (u), camera, geluid en regie. 
  5. Per productie wordt steeds de afweging gemaakt of en op welke wijze het verantwoord is om te draaien/produceren. 
  6. Mondkapjes, stromende water en zeep, flacons handreinigingsgel, handschoenen en schoonmaakdoekjes zijn altijd aanwezig.
Zonder haperen je tekst of presentatie opnemen dankzij de autocue teleprompter.

 

Interview oplossingen en suggesties tijdens Corona

De Lichtjagers maakte voor de TU Delft Career & Counselling Services een reeks interviews waarbij we door het gebruik van de EyeDirect-techniek een gastvrije, verbindende setting creëren op afstand.

Wij zijn in Nederland de eerste filmproducent die deze techniek volledig toepast en beheerst. Het maakt dat we - nu we elkaar niet fysiek in de ogen kunnen kijken - de afstand tussen geïnterviewde en kijker bijna opheffen. 

Autocue en EyeDirect slimme oplossing voor COVID-19 - Coronaproof filmen

Doordat de opstelling van de set vastomlijnd en gemarkeerd is, ontstaat een wat statische beeldvorming. Het grote voordeel is dat we zo alle RIVM-richtlijnen kunnen waarborgen en we toch uw verhaal of presentatie kunnen opnemen.

Daarnaast blijkt dat als de geïnterviewde en/of presentator eenmaal warm is gelopen in het gebruik van de teleprompter techniek, het vrij eenvoudig is om relatief snel en efficiënt meerdere opnamen achter elkaar te maken.

Zo wordt het ook nog eens een budgetvriendelijke productie op de montagetafel als we één of meerdere draaidagen achter elkaar plannen (reeks).

Persoonlijk verhaal: maak het verschil in verbinding

Aandacht is eindig. Nieuwe indrukken en impulsen kunnen overrompelen en mensen zijn kieskeurig wie zij hun tijd gunnen.

Hoe complexer en abstracter nieuwe informatie op dit moment is, hoe moeilijker het voor mensen zal zijn om deze te verwerken. Zeker nu omdat een groot deel van de mensen overdag al relatief lang naar hun beeldschermen staart. Dan kan een menselijk verhaal met praktische voorbeelden het verschil maken. 

Ilya van Marle is filmmaker en regisseur bij De Lichtjagers en beweegt zich graag op het snijpunt van organisatiestrategie en (journalistieke - wetenschappelijke) actualiteit.

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Contact info

We are the leaders in the building industries and factories. We're word wide. We never give up on the challenges.

Recent Posts