Overslaan en naar de inhoud gaan
Video file

De informerende educatieve en de storytelling testimonial video TU Delft

De Lichtjagers filmmakers zijn preferred supplier van videodiensten en videocontent voor de TU Delft. 

Videocontent voor de Technische Universiteit Delft (TU Delft) is in groten lijnen onder te verdelen in twee richtingen: 

1. De informerende educatieve video. 

Wat is het?
Een korte video die een educatieve boodschap overbrengt. een idee wordt snel onthuld op een leuke, onverwachte, charmante en ontwapenende manier, zodat mensen op een frisse, nieuwe manier of voor de eerste keer over iets kunnen nadenken.

Voor wie is het?
Educatieve video's zijn voor die momenten waarop het er vooral om gaat, je raadt het al, mensen te onderwijzen. vaak zijn dat non-profitorganisaties. maar veel vooruitstrevende bedrijven met winstoogmerk zien de waarde van educatieve video's ook in. ze spelen een cruciale rol bij het opbouwen van vertrouwen, goodwill en geloofwaardigheid als een leider in denken of de industrie.
 

Drie voorbeelden waarin je informerende educatieve video content inzet:

1. Heeft u een veel waardevolle kennis in huis die je wilt delen? Zet uw beste mensen met die kennis voor de camera. Zo groeit uw bereik en uw boodschap.
2. Zet een spotlight op actuele gebeurtenissen, huidige trends en marktontwikkelingen. Nieuwsgierige mensen, zeker onderzoekers, zijn gek op nieuwe en andere perspectieven in uw werkveld. Informerende educatieve video is een geweldige manier om het gesprek vorm te geven.

3. Ga in op veelvoorkomende misvattingen of opvattingen. Soms zien mensen het grotere plaatje of de context niet gelijk. Ze trekken de verkeerde conclusies op basis van onvolledige gegevens. Uw educatieve video kan ervoor zorgen dat aanvullende informatie een bijdrage levert aan een nieuwe wending. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/194034006.jpg?itok=WtM7s0lw","video_url":"https://vimeo.com/194034006","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Ingesloten video (Responsive)."]}

 

2. De emotionerende - storytelling testimonial video 

Wat is het?
We hebben allemaal wel eens testimonial video's gezien. De nadruk ligt hier op het verhalende gedeelte, de beleving. Testimonials zorgen voor meer authoriteit, bevestiging en vertrouwen. Mensen hechten namelijk belang aan de mening van anderen. 

Voor wie is het?
Het is moeilijk om een bedrijf of organisatie voor te stellen die niet zou kunnen profiteren van een storytelling testimonial video. Sociaal bewijs is een krachtig iets. Mensen luisteren naar mensen. Hun ervaring is wat telt. 

De drie belangrijkste voordelen van de emotionerende - storytelling testimonial video 

1. Geloofwaardigheid
Wanneer een van uw klanten bereid is om zijn eigen geloofwaardigheid aan u te besteden, spreekt dat boekdelen voor uw prospects. mond-tot-mondreclame is nog steeds de sterkste vorm van marketing die de mensheid kent...

2. Fascinatie 
Goed vertelde verhalen hebben een enorme aantrekkingskracht op mensen. En met de grote hoeveelheid aan informatie die elke dag op ons afkomst moet je ervoor zorgen dat je inspireert en dat het bovenal fascineert. 

3. Vertrouwen. 
De werkelijkheid is gezaghebbend. het is moeilijk om een waargebeurd verhaal tegen te spreken. en als je dat verhaal duidelijk en overtuigend kunt maken, geef je je boodschap autoriteit.

 

Transcript

‘Uit medelijden met de onwetende, kou lijdende mensen, stal Prometheus het vuur van de goden en schonk het ons.
Voor brandstof moesten we zelf zorgen. En zo is de bal aan het rollen gebracht.
We kregen het kampvuur in de oude tijd en veel later de stoommachine, de benzinemotor, de halfgeleider en de elektromotor.
Het geschenk van Prometheus vormt nu nog steeds het logo van de TU Delft: techniek voor een betere wereld.
Maar eeuwenlange verbranding van fossiele brandstoffen heeft geleid tot klimaatverandering, die de leefomgeving op onze planeet onder zware druk zet. Onze ecologische systemen zijn zeer kwetsbaar voor klimaat gerelateerde gebeurtenissen, zoals hittegolven, droogte of overstromingen.
Het Climate Action-programma is het antwoord van de TU Delft op klimaatverandering.
Mijn collega’s en ik willen techniek inzetten om de wereld tot een betere leefomgeving te maken.
Wij werken aan oplossingen die ons zullen helpen bij de overgang naar een klimaat-neutrale samenleving en bij het aanpassen aan een veranderend klimaat.
Hierbij richten we ons ondermeer op vragen als ‘hoe de kusten wereldwijd te beschermen tegen een zeespiegelstijging van 2 meter of zelfs meer, hoe steden aan te passen aan extreme hitte? Hoe halen we CO2 uit de atmosfeer? En hoe kunnen we regionale klimaatverandering beter in kaart brengen?
Onze visie op Climate Action is gebouwd op tientallen jaren onderzoek.
Binnen de acht nieuwe onderzoeksprojecten van het Climate Action programma vergroten we onze klimaatkennis, die we vervolgens toepassen in proeftuinen, onze campus en in steden.
Wij willen zo onderzoekers, studenten en start-ups, multinationals en overheden bijeenbrengen om gezamenlijk te werken aan concrete klimaatoplossingen.
Zo benutten we de kracht van de huidige generatie klimaat pioniers binnen én buiten onze muren. Doet u met ons mee?

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp of weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?