Overslaan en naar de inhoud gaan

Interne video content

Video voor interne communicatie: Wanneer en hoe begin je ermee ?

Misschien communiceert u al jaren met opdrachtgevers via video. U weet dat het boeiender is dan tekst, beter de aandacht trekt dan statische beelden en over het algemeen mensen enthousiast maakt om meer van uw organisatie te zien.

Waarom gebruikt u dan geen video om met uw medewerkers te communiceren? Waarom houdt u nog steeds vergaderingen die mensen tot tranen toe vervelen? Waarom schrijft u nog steeds e-mails van 9 alinea's die niemand leest?

Mensen hebben meer aandacht voor video dan aan andere vormen van media. Weet u wat uw medewerkers zijn? Mensen. Weet u wat dat betekent? Het betekent dat ze net zo ontvankelijk zullen zijn voor video als uw opdrachtgevers. Ze zullen de boodschap die u overbrengt begrijpen en wellicht zijn ze ook bereid uw boodschap te delen.

(75 procent meer geneigd zijn om een video te bekijken dan om interne communicatie te lezen.) Forrester Research.

Daarom kan bijna elke organisatie profiteren van interne video. Elke organisatie? Ja, elk organisatie, hoewel sommige meer dan andere. Hoe complexer of omvangrijker uw organisatie, hoe meer voordelen u kunt vinden in een interne video.

Waarom video content inzetten bij interne communicatie?

Interne video's zijn video's die vooral bedoeld zijn voor mensen die al in uw organisatie werken. Ze worden gedeeld met personeel en medewerkers om de gemeenschap te verbeteren en nieuwe kennis en inzichten te delen en te borgen.

Een video vergroot dus de kans dat de boodschap die u probeert over te brengen uw medewerkers ook daadwerkelijk bereikt en de gewenste impact heeft. Dat opent de deur naar betere prestaties, meer consistentie en een diepere band tussen uw medewerkers en uw organisatie.

Welke bedrijven en organisaties hebben interne video content nodig?

Zowel kleine als grote organisaties  kunnen profiteren van interne video, maar sommige zullen een groter rendement zien dan andere. Als algemene regel geldt: hoe groter en meer verspreid uw organisatie is, hoe effectiever interne video zal zijn.

Als een van de volgende punten uw organisatie beschrijft, zou u al gebruik moeten maken van interne video.

U heeft meer dan een handvol medewerkers.
Hoe meer medewerkers u heeft, hoe waardevoller interne video wordt. In plaats van dezelfde boodschap meerdere keren te herhalen, kunt u één gemakkelijk toegankelijke video voor iedereen maken.

U hoeft geen berichten meer door te sturen naar het leidinggevende team tijdens een vergadering, die ze vervolgens weer doorgeven aan de medewerkers, die misschien andere berichten te horen krijgen en/of ze verkeerd begrijpen, wat sowieso resulteert in een andere e-mail, die als ongelezen blijft staan totdat hij eigenlijk niet meer relevant is. Herkenbaar?

Nog belangrijker is dat de ingebouwde statistieken van veel platforms voor het delen van video's u kunnen vertellen hoe vaak uw video is bekeken en zelfs hoeveel ervan is bekeken. Op die manier weet je of iedereen de boodschap heeft begrepen of dat je misschien nog moet reageren op bepaalde delen ervan.

U hebt medewerkers op afstand.
Als uw organisatie medewerkers op afstand heeft, zullen zij ook niet deelnemen aan interne vergaderingen. Om te voorkomen dat ze niet op de hoogte blijven, kunt u een snelle video maken waarin u deelt wat u wilt overbrengen. Tailor made.

Deze kan gemakkelijk naar iedereen worden gemaild of worden gedeeld op het intranet van uw organisatie, zodat iedereen er gemakkelijk bij kan. Als u uw video's boeiend genoeg maakt, zullen medewerkers er misschien zelfs naar uitkijken om ze te bekijken.

U bent een technische organisatie.
Bedrijven in de technologie sector  of communicatie zijn zeer geschikt om video te gebruiken als interne communicatie. Uw medewerkers zijn waarschijnlijk al gewend om video's te bekijken om informatie te verzamelen, en ze hebben niet de tijd of het geduld om lange e-mails te lezen.

Bovendien kunt u bij het presenteren van een technisch concept in video gebruikmaken van screen sharing en andere visuals die het begrijpen van uw boodschap een stuk eenvoudiger maken.

U bent een start-up.
Net als tech bedrijven, opereren startups vaak op het snijvlak van nieuwe technologieën. Waarschijnlijk behoren je medewerkers tot de ‘jongere generatie’ . Ze zijn opgegroeid met het kijken naar YouTube om nieuwe vaardigheden te leren en brengen elke dag uren door met het bekijken van video's op andere social media kanalen. Het bekijken van een video om een nieuwe vaardigheid te leren of nieuwe kennis te verkrijgen is wat ze verwachten.

U moet training geven.
Training is een enorme kostenpost voor grote bedrijven, en de kosten stijgen. Video kan helpen om een deel van die kostenstijging te beperken.

Wanneer u betaalt voor een persoonlijke cursus of trainingssessie voor medewerkers, betaalt u voor die groep medewerkers om te worden opgeleid. Wanneer u nieuwe medewerkers aanneemt, moet u hetzelfde bedrag opnieuw betalen om de nieuwe groep te trainen. Met interne video worden de kosten verdeeld over al deze groepen. U betaalt voor één video die u maanden of jaren kunt gebruiken met zoveel medewerkers als u wilt aannemen.

Bovendien geven interne video's uw medewerkers controle over hun leeromgeving.  Ze kunnen meekijken op hun computerscherm, terwijl ze een tutorial of gids doorwerken. Als ze extra tijd nodig hebben voor een concept, kunnen ze de video pauzeren of zelfs belangrijke delen opnieuw afspelen. Elke werknemer kan in zijn eigen tempo leren en de video opnieuw bekijken wanneer hij een opfrisser nodig heeft van zijn of haar kennis. Zo borg je dus de kenniswaarde.

Interne video's hebben de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan het veranderden van de organisaties cultuur.

Kortom, als u een organisatie hebt met meer medewerkers dan er comfortabel in KIP caravan passen, zou u kunnen beginnen met interne video inzetten. Als u met medewerkers op meerdere locaties moet communiceren of hen moet trainen, maak gebruik van de vele mogelijkheden van interne video content. Inclusief animatie en linking naar meer inhoudelijke programma’s van uw organisatie.

De Lichtjagers zijn er om u te helpen en wegwijs te maken in de wereld van Interne video content. Contacteer ons om te bespreken hoe uw eerste (of meerdere) interne video's eruit kunnen zien. Uw medewerkers zullen u dankbaar zijn.