Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Een volwaardige film- of videoproductie die dialoog aanzwengelt.

Over creatief bureau en filmproductiebedrijf De Lichtjagers

Betrouwbare, heldere en verrassende denkers en (film - video) makers. Zo typeren onze opdrachtgevers ons tenminste. Wij helpen organisaties hun verhaal te vertellen of te verduidelijken.

De Lichtjagers creëren een gelijkwaardig speelveld waarin een goed idee uitgroeit tot een volwaardige film- of videoproductie die dialoog aanzwengelt. Een dialoog die ontroert, verheldert of misschien wel verwart én tegelijkertijd relevant, verbindend en verrassend is.
Samen maken we verhalen die je deelt en onthoudt.

 

Hoe wenst uw organisatie bij te dragen aan het versterken van relaties? Wij gidsen u naar een verfrissende en aansprekende vertaalslag. Zodat uw (korte) documentaire of video verrijkt en verbindt.

In onze aanpak betrekken wij u zoveel mogelijk bij de basis van iedere productie. U met uw kennis van uw organisatie en uw doelen in het hoofd, wij met onze kennis van mooie producties voor kennisdeling of het beïnvloeden van gedrag. Wij stellen graag vragen én proberen nog betere luisteraars te zijn. 

Een gelijkwaardige relatie met onze opdrachtgevers is de beste basis voor een goed redactioneel en creatief proces. Wij voelen ons thuis tussen kritische professionals die soms ook het gebaande pad durven te verlaten.

‘We zijn allemaal in de ban van verhalen. Verhalen geven het leven betekenis. Letterlijk, want zonder verhalen is de wereld een massa ongerelateerde details.’

Errol Morris. Documentairemaker en Oscarwinnaar.

Video file

Dreamteam

De Lichtjagers is een team van specialisten. Iedere Lichtjager heeft een unieke mix van ervaring, kennis en een eigen aandachtsgebied. Voor ieder project bekijken we welke kennis en vaardigheden u nodig heeft zodat we voor uw project een team samenstellen dat werkt. Van idee tot eerste versie: vanaf het begin van de productie tot de oplevering werken we samen in een klein (kern)team. Met als doel ? Dat een goed idee uitgroeit tot een volwaardige film- of videoproductie die dialoog aanzwengelt.

Onze aanpak en werkwijze wordt gewaardeerd door o.a. TU Delft, TU Delft Career & Counselling Services, Dutch Design Week, Kennispoort Verloskunde,  ASML, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ,  Universiteit Leiden, the European Hematology Association (EHA) , Amnesty International, Fabius opleidingen en the International Confederation of Midwives (ICM).

Een greep uit onze werkzaamheden en rollen:

  • Producent en format ontwikkelaar: advies en overleg voor inhoudelijke ontwikkeling van format en keuzes in beeldtaal.
  • Interview en regie: voorgesprekken zijn de basis voor het script en de verhaallijn. 
  • Productieoverleg over uitvoering en afstemming bronnenselectie.
  • Postproductie, productie, editen en opleveren eindproduct. Inclusief gebruiksklaar maken voor social media en aanlevering bij omroepen en Nederlandse Publieke Omroepbestel, NPO,  indien van toepassing. 

De Lichtjagers kunnen u helpen wegwijs te maken in hoe voorlichtingsfilms en andere producties (lezingenreeks, podcasts, webinars, presentaties) te voorzien van de benodigde gegevens zodat uw verhaal ook online goed wordt gedeeld. 

 

Lots of ideas, meaningful ideas, transformative ideas, informative ideas...please contact us for the following video / film production services and we invite you at our studio in The Hague. The Netherlands.

Animated Video Course. How to explain big questions in healthcare, personal finance, fitness, leadership development, or skills training?  When you need to communicate an extensive methodology or a big idea you need more than a video. You need an entire course.

Brand Video.
Educational Video
Educational Video Series
E-Learning Video Course
Internal Video
Animated Explainer Video
Social Video Ads
Story Telling Testimonial Video
Trade Show Video
Video Case Study
Video Mini Course
B2B Video
B2C Video
Financial Services
Healthcare & Pharma
Internal Communication
Social Justice

 

Linda Glebbeek

Vragensteller , gespreksleider en producent

Echt oprecht luisteren om zo bijzondere verhalen en (levens)lessen te mogen registreren is het doel van Linda. De vertaalslag van concept en script naar de eerste persoonlijke ontmoeting met geïnterviewden blijft haar verrassen. Linda is opgeleid als journalist.

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Beweegt zich graag op het snijpunt van organisatiestrategieën en (journalistieke) actualiteit.  Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten KABK) (fotografische vormgeving) te Den Haag, bijgeschaafd door de London Film School. Denkt in spanningsbogen en beelden. Motivatie? vragen koppelen aan urgentie en relevantie.

Pieter van Gent

Onderzoeker, scenarioschrijver

Pieter heeft een voorliefde voor scriptontwikkeling, bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties. 

Koen Samson

Video editor | Video vormgever

Koen denkt als editor in verhalen. Verhalen met een begin en een eind. Met een boodschap. Soms subtiel, soms juist over de top. Als een tovenaar goochelt hij met beeld,  geluid, graphics en muziek. Dat doet hij niet alleen op gevoel, maar ook op basis van een schat aan ervaring en vakmanschap. 

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar , vragensteller en gespreksleider

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht.  Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Mathieu Bouwman

Meestervragensteller

Mathieu Bouwman is onze Meestervragensteller. Hij werkt als leerkracht op een basisschool en wij zien hem graag aan de gang als  interviewer, trainer of bekwaam begeleider. Door zijn dynamische en persoonlijke benadering lukt het hem om de focus op leren centraal te stellen en collega’s mee te nemen in deze beweging. 

Robin Martina

Producent en onderzoeker

Robin besteedt graag aandacht aan verhalen die nog niet eerder verteld zijn. Ze kijkt met een frisse blik naar het werkveld en levert graag werk dat ook maatschappelijke impact heeft.