Overslaan en naar de inhoud gaan

Over De Lichtjagers

De Lichtjagers is een collectief van ervaren filmmakers en journalisten met oog voor voor uw organisatie- en communicatiekansen binnen het grotere geheel. Wij voelen ons thuis tussen professionals in de zorg, onderwijs en (nieuwe) technologie. Onze ervaring is dat juist hier beeld, ingezet in het verlengde van strategie, aanzet tot beweging.

In onze aanpak betrekken wij u zoveel mogelijk bij de basis van iedere productie. U met uw kennis van uw organisatie en uw doelen in het hoofd, wij met onze kennis van mooie producties voor kennisdeling of het beïnvloeden van gedrag. Wij stellen graag vragen én zijn nog betere luisteraars. 

Vindt u dat uw verhaal aandacht en een goede aanpak vergt? Wij komen graag langs voor een kop koffie.

Robin Martina

Stagiair onderzoeker & producent

Robin zit in de eindfase van de masteropleidingen Film- & Televisiewetenschap en Media & Journalistiek en loopt op dit moment stage bij De Lichtjagers.

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar , vragensteller en gespreksleider

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht. Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Pieter van Gent

Onderzoeker, vragensteller

Pieter heeft een voorliefde voor bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties. Hij is opgeleid als historicus en jurist.

Linda Glebbeek

Vragensteller , gespreksleider en producent

Echt oprecht luisteren om zo bijzondere verhalen en (levens)lessen te mogen registreren is het doel van Linda. De vertaalslag van concept en script naar de eerste persoonlijke ontmoeting met geïnterviewden blijft haar verrassen. Linda is opgeleid als journalist.

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (fotografie & film) te Den Haag, denkt in spanningsbogen en beelden. Hij beweegt zich graag op het snijpunt van brandende vragen en (journalistieke) actualiteit.

Koen Samson

Video editor | Video vormgever

Koen denkt als editor in verhalen. Verhalen met een begin en een eind. Met een boodschap. Soms subtiel, soms juist over de top. Als een tovenaar goochelt hij met beeld,  geluid, graphics en muziek. Dat doet hij niet alleen op gevoel, maar ook op basis van een schat aan ervaring en vakmanschap. 

Mathieu Bouwman

Meestervragensteller

Mathieu Bouwman is onze Meestervragensteller. Hij werkt als leerkracht op een basisschool en wij zien hem graag aan de gang als  interviewer, trainer of bekwaam begeleider. Door zijn dynamische en persoonlijke benadering lukt het hem om de focus op leren centraal te stellen en collega’s mee te nemen in deze beweging. 

Video file

Dreamteam

De Lichtjagers is een team van specialisten. Iedere Lichtjager heeft een unieke mix van ervaring, kennis en een eigen aandachtsgebied. Voor ieder project bekijken we welke kennis en vaardigheden u nodig heeft zodat we voor uw project een team samenstellen dat werkt. Van idee tot eerste versie: vanaf het begin van de productie tot de oplevering werken we samen in een klein (kern)team.  

Onze aanpak en werkwijze wordt gewaardeerd door o.a. TU Delft Career & Counselling Services, Dutch Design Week, Kennispoort Verloskunde,  ASML, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) Talentenkracht Centrum Leiden (Universiteit Leiden), the European Hematology Association (EHA) , Amnesty International, Fabius opleidingen en the International Confederation of Midwives (ICM).

Een greep uit onze werkzaamheden en rollen:

  • Producent en format ontwikkelaar: advies en overleg voor inhoudelijke ontwikkeling van format en keuzes in beeldtaal.
  • Interview en regie: voorgesprekken zijn de basis voor het script en de verhaallijn. 
  • Productieoverleg over uitvoering en afstemming bronnenselectie.
  • Postproductie, productie, editen en opleveren eindproduct. Inclusief gebruiksklaar maken voor social media en aanlevering bij omroepen en Nederlandse Publieke Omroepbestel, NPO,  indien van toepassing. 

De Lichtjagers kunnen u helpen wegwijs te maken in hoe voorlichtingsfilms en andere producties (lezingenreeks, podcasts, webinars, presentaties) te voorzien van de benodigde gegevens zodat uw verhaal ook online goed wordt gedeeld.