Overslaan en naar de inhoud gaan

Over De Lichtjagers

Elke (film)productie die wij maken wordt gemaakt om te inspireren, te delen, te leren of soms om mensen tot actie te bewegen. In onze aanpak betrekken wij u zoveel mogelijk bij de basis van iedere productie. U met uw kennis van uw organisatie en uw doelen in het hoofd, wij met onze kennis van mooie producties voor kennisdeling of het beïnvloeden van gedrag. Wij stellen graag vragen én zijn nog betere luisteraars. 

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar en interviewer

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht. Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Pieter van Gent

Onderzoeker en interviewer

Pieter heeft een voorliefde voor bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties. Hij is opgeleid als historicus en jurist.

Linda Glebbeek

Interviewer en producent

Echt oprecht luisteren om zo bijzondere verhalen en (levens)lessen te mogen registreren is het doel van Linda. De vertaalslag van concept en script naar de eerste persoonlijke ontmoeting met geïnterviewden blijft haar verrassen. Linda is opgeleid als journalist.

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (fotografie & film) te Den Haag, journalistiek gevormd door Amnesty International, bijgeschaafd door de London Film School. Hij beweegt zich graag op het snijpunt van brandende vragen en (journalistieke) actualiteit.

Video file

Dreamteam

De Lichtjagers is een team van specialisten. Iedere Lichtjager heeft een unieke mix van ervaring, kennis en een eigen aandachtsgebied. Voor ieder project bekijken we welke kennis en vaardigheden u nodig heeft zodat we voor uw project een team samenstellen dat werkt. Van idee tot eerste versie: vanaf het begin van de productie tot de oplevering werken we samen in een klein (kern)team.  

Onze aanpak en werkwijze wordt gewaardeerd door o.a. TU Delft Career & Counselling Services, Kennispoort Verloskunde,  ASML, Talentenkracht Centrum Leiden (Universiteit Leiden), Stichting Florente Basisscholen, the European Hematology Association (EHA) , Amnesty International, Fabius opleidingen en the International Confederation of Midwives (ICM).

Een greep uit onze werkzaamheden en rollen:

  • Producent en format ontwikkelaar: advies en overleg voor inhoudelijke ontwikkeling van format en keuzes in beeldtaal.
  • Interview en regie: voorgesprekken zijn de basis voor het script en de verhaallijn. 
  • Productieoverleg over uitvoering en afstemming bronnenselectie.
  • Postproductie, productie, editen en opleveren eindproduct. Inclusief gebruiksklaar maken voor social media en aanlevering bij omroepen en Nederlandse Publieke Omroepbestel, NPO,  indien van toepassing. 

De Lichtjagers kunnen u helpen wegwijs te maken in hoe voorlichtingsfilms en andere producties (lezingenreeks, podcasts, webinars, presentaties) te voorzien van de benodigde gegevens zodat uw verhaal ook online goed wordt gedeeld. 

 

Vindt u dat uw verhaal aandacht en een goede aanpak vergt? Wij komen graag langs voor een kop koffie.