Overslaan en naar de inhoud gaan
Video file

Over De Lichtjagers filmmakers

Betrouwbare, heldere en verrassende denkers en (film - video) makers. Zo typeren onze opdrachtgevers ons tenminste. Wij helpen organisaties hun verhaal te vertellen of te verduidelijken.

De Lichtjagers creëren een gelijkwaardig speelveld waarin een goed idee uitgroeit tot een volwaardige film- of videoproductie die dialoog aanzwengelt. Een dialoog die ontroert, verheldert of misschien wel verwart én tegelijkertijd relevant, verbindend en verrassend is.
Samen maken we verhalen die je deelt en onthoudt.

 

Hoe wenst uw organisatie bij te dragen aan het versterken van relaties? Hoe maak je onderzoek toegankelijk en relevant ? Hoe kan film bijdragen bij leiderschapsontwikkeling en teamgevoel? Wij gidsen u naar een verfrissende en aansprekende vertaalslag. Zodat uw (korte) documentaire, uitleg video of interview of video verrijkt en verbindt.

In onze aanpak betrekken wij u zoveel mogelijk bij de basis van iedere productie. U met uw kennis van uw organisatie en uw doelen in het hoofd, wij met onze kennis van mooie producties voor kennisdeling of het beïnvloeden van gedrag. Wij stellen graag vragen én proberen nog betere luisteraars te zijn. 

Een gelijkwaardige relatie met onze opdrachtgevers is de beste basis voor een goed redactioneel en creatief proces. Wij voelen ons thuis tussen kritische professionals die soms ook het gebaande pad durven te verlaten.

Denkkracht

De Lichtjagers is een team van specialisten. Iedere Lichtjager heeft een unieke mix van ervaring, kennis en een eigen aandachtsgebied. Zijn eigen denkkracht. Voor ieder project bekijken we welke kennis en vaardigheden u nodig heeft zodat we voor uw project een team samenstellen dat werkt. Van idee tot eerste versie: vanaf het begin van de productie tot de oplevering werken we samen in een klein (kern)team. Met als doel ? Dat een goed idee uitgroeit tot een volwaardige film- of videoproductie die dialoog aanzwengelt en / of uw onderzoek toegankelijk maakt.

Onze aanpak en werkwijze wordt gewaardeerd door o.a. TU Delft, TU Delft Career & Counselling Services, Dutch Design Week, Kennispoort Verloskunde,  ASML, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ,  Universiteit Leiden, the European Hematology Association (EHA) , Amnesty International en Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE)  Waarborgfonds Sociale Woningbouw en het Institute of Strategic Relationship Management 

Een greep uit onze werkzaamheden en rollen:

  • Producent en format ontwikkelaar: advies en overleg voor inhoudelijke ontwikkeling van format en keuzes in beeldtaal.

  • Interview en regie: voorgesprekken zijn de basis voor het script en de verhaallijn. Lees hier ons BLOG over de kunst van het vragen stellen.

  • Concept en content creatie van wetenschapscommunicatie met oog op de wetenschapsagenda en eventuele publiciteit. Recent voorbeeld

  • Productieoverleg over uitvoering en afstemming bronnenselectie.

  • Postproductie, productie, editen en opleveren eindproduct. Inclusief gebruiksklaar maken voor social media en aanlevering bij omroepen en Nederlandse Publieke Omroepbestel, NPO,  indien van toepassing. 

De Lichtjagers kunnen u helpen wegwijs te maken in hoe voorlichtingsfilms en andere producties (onderzoek, lezingenreeks, podcasts, webinars, presentaties) te voorzien van de benodigde gegevens zodat uw verhaal ook online goed wordt gedeeld. 

 

Hebt u een vraag, suggestie of wilt even van gedachten wisselen? - Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Beweegt zich graag op het snijpunt van organisatiestrategieën en (journalistieke) actualiteit.  Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten KABK) (fotografische vormgeving) te Den Haag, bijgeschaafd door de London Film School. Denkt in spanningsbogen en beelden. Motivatie? vragen koppelen aan urgentie en relevantie.

Pieter van Gent

Onderzoeker, scenarioschrijver

Pieter heeft een voorliefde voor scriptontwikkeling, bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties. 

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar , vragensteller en gespreksleider

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht.  Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Koen Samson

Video editor | Video vormgever

Koen denkt als editor in verhalen. Verhalen met een begin en een eind. Met een boodschap. Soms subtiel, soms juist over de top. Als een tovenaar goochelt hij met beeld,  geluid, graphics en muziek. Dat doet hij niet alleen op gevoel, maar ook op basis van een schat aan ervaring en vakmanschap. 

Linda Glebbeek

Bondgenoot van De Lichtjagers

Linda is een van de oprichters van De Lichtjagers en is nauw betrokken bij de films die we sinds de oprichting voor onze opdrachtgevers maakten.  In haar huidige functie is Linda teamleider Communicatie & Events bij de Hogeschool Rotterdam/ Willem de Kooning Academie. 

Mathieu Bouwman

Meestervragensteller

Mathieu Bouwman is onze Meestervragensteller. Hij werkt als leerkracht op een basisschool en wij zien hem graag aan de gang als  interviewer, trainer of bekwaam begeleider. Door zijn dynamische en persoonlijke benadering lukt het hem om de focus op leren centraal te stellen en collega’s mee te nemen in deze beweging.