Linda Glebbeek

Deelgenoot De Lichtjagers

Uitvoerend producent (filmconcept en productie). Linda is nauw betrokken bij de films die we sinds de oprichting voor onze opdrachtgevers maken. 

Project

De kracht van een korte film in wetenschapscommunicatie

Content creatie voor heldere wetenschapscommunicatie. Film / video als drager van het verhaal. Short story wetenschapscommunicatie voor de TU Delft. Een goede manier om inzichten breed te delen en tevens maatschappelijke verantwoording af te leggen. Vertel het verhaal binnen en buiten het onderzoeksinstituut en of universiteit.

Project

Climate Action Programma video. We zijn nog niet te laat.

Climate Action Programma video TU Delft. Toon de invloed en urgentie van klimaatverandering. Laat zien dat het voor oplossingen nog niet te laat is.

Artikel

Echte verhalen delen en opnemen vraagt zorgvuldig productieproces

Een documentaire laten maken vereist een zorgvuldig productieproces. Het grote voordeel van internet is dat het bereik van video en beeldproducties heel groot kan zijn. Dat betekent dus ook dat het online delen van persoonlijke verhalen kwetsbaar is. Hoe organiseer je het zo dat opdrachtgevers en potentiële bronnen vertrouwen hebben om hun ervaringen te delen. Documentaire filmmakers De Lichtjagers delen drie inzichten.

Project

Carrièreverhalen in de Unlocking series. Een uur lang jezelf zijn.

Een webdocumentaire waarin de human interest narratief als krachtig terugkoppeling (feedback) instrument wordt ingezet en onderling begrip verbetert en besluitvorming duiding geeft.

Artikel

Plaats jij video's op YouTube zonder SEO-gegevens?

YouTube en SEO. De basis van je video productie strategie. Ben jij werkzaam als communicatieadviseur, marketeer of content-producent die van de strategie is en zich niet (altijd) met de uitvoering bemoeit? Lees dan vooral deze blog. Want SEO (search engine optimalization) maakt dat het gat tussen (online) strategie en uitvoering veel kleiner is.

Artikel

Epilepsie dialogen: zestien ontroerende ontmoetingen

Ervaringsverhalen met jongeren en kinderen met de neurologische aandoening epilepsie in beeld gebracht door documentaire filmmakers waarbij tegenslag én veerkracht hand in hand gaan. De kunst van het begrijpen van emoties en luisteren prachtig weergegeven.

Project

Onderwijsfilm over epilepsie. In gesprek met kinderen en jongeren.

Onderwijsfilm, webdocumentaire met unieke, openhartige en veerkrachtige gesprekken met jongeren en kinderen voor de camera. Met tips en suggesties voor leerkrachten en docenten in het basisonderwijs (BaO), het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet onderwijs (VO), het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en het voortgezet speciaal onderwijs (VSO).

Project

Webdocumentaire Wegen naar de Toekomst - interview met Rijksbouwmeester Floris Alkemade

Webdocumentaire met hemelbestormer en Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Carlijn Kingma, cartograaf van de samenleving, is fan van Floris Alkemade. Haar kunstwerk “The Babylonian Tower of Modernity” maakt concreet wat Alkemade abstract vertelt.

Artikel

Hoe blijf ik in contact met mijn studenten?

Hoe film en video kan helpen studenten op efficiënte wijze te informeren en toegang te verlenen tot relevante informatie over de nieuwe realiteit. Online leren als populaire leervorm. Evenwicht tussen geestelijke gezondheid en werkdruk blijkt cruciaal.

Artikel

Coronaproof video-interview producties

Video blijft een krachtig medium om een boodschap of presentatie over te brengen. Vanwege COVID / Corona is een opnamedag wel iets anders geworden dan voorheen. Wij bieden een hele coronaproof opzet met veiligheidsschermen en werken volgens het AV protocol (opgesteld volgens RIVM-richtlijnen). Dankzij onze teleprompter en EyeDirect-techniek blijft je verhaal persoonlijk en met impact.

Artikel

Presentatie met teleprompter en autocue

Spreken voor een camera? Presentatie opnemen met teleprompter en autocue. Ontspannen uw kennis delen voor uw online presentaties en voor uw online onderwijs doeleinden.

Artikel

Zoekmachines (Google en YouTube) zijn blind voor beeld

Door te ondertitelen bereik je meer mensen. Zoekmachines zijn 'blind' voor beeld. Door de inhoud van je video of film digitaal toegankelijk te maken gaat je vindbaarheid en SEO omhoog.