Overslaan en naar de inhoud gaan

UNLOCKING TU Delft

De student aan het woord. Prikkelende en originele verhalen van studenten over het studielandschap van de TU Delft. 

 

Image
UNLOCKING TPM students video series by De Lichtjagers

 

  • Een webdocumentaire waarin de human interest verhalen centraal staat en bijdraagt aan de zorgplicht voor studenten.

  • Speciale opname technologie die direct oogcontact gesprekken mogelijk maakt waarbij 'er geen camera meer is'.

  • Prikkelende gesprekken met studenten en docenten van TU Delft geven inzicht op overdraagbare vaardigheden zoals: aanpassingsvermogen, veerkracht, stress management, creativiteit en teamwork.

 

“…Nice to be in someone else’s head” Quote van Quan. Deelnemer tijdens de voorbereidende brainstormsessie voorafgaand aan de video-opnamen in Delft. 

Aanleiding voor de TU Delft UNLOCKING video reeks: Waar lopen studenten tegen aan?

Studenten aan de TU Delft ontwikkelen zich in een maatschappelijke chaotische periode. Van COVID-19 tot en met klimaatverandering, van verlies aan biodiversiteit tot en met gewapende geopolitieke conflicten. Studenten kunnen van véél meer wakker liggen dan uitsluitend de zorgen om studiesucces. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvol studieverloop is aandacht voor studentenwelzijn. Wat doe je als je last hebt van piekeren? En hoe zet je de eerste stap na een lange periode van online colleges zodat je samen met studiegenoten die sommen kan gaan maken? Wat kan de TU Delft doen om de (mentale) skill set zo te vullen dat studenten veerkracht ontwikkelen en tegelijkertijd ook aanmoediging halen uit herkenbare verhalen die meerstemmig zijn. De kern van dit voorstel draait om verbinding en herkenning tussen faculteit en student én studenten onderling. 


“...Dit interview staat wel in mijn top-drie beste interviews / gesprekken.” Rob Mudde. Vice-Rector Magnificus/Vice-President Education

UNLOCKING gaat over oprecht luisteren en erkenning geven. 

De persoonlijke verhalen gaan over veerkracht, weerbaarheid, vindingrijkheid en creativiteit. Over verrassende inzichten en ongebaande paden en het inzicht dat het leven vol verrassingen zit. Hoe houden zij de regie over hun leven en wat zijn hun ‘lessons learned’? In de UNLOCKING bestaat uit een serie van open en warme conversaties waarin studenten van de TU Delft in zijn of haar eigen woorden u meeneemt in het studielandschap van de TU Delft. 
 

 

Op zoek naar een nieuw idee of frisse blik voor uw video serie? Wilt u een onderwijsfilm laten maken? Neem contact met ons op.

Ilya van Marle

Filmmaker en regisseur

Beweegt zich graag op het snijpunt van organisatiestrategieën en (journalistieke) actualiteit. Opgeleid bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten KABK) (fotografische vormgeving) te Den Haag, bijgeschaafd door de London Film School. Denkt in spanningsbogen, strategie en beelden. Motivatie? vragen koppelen aan urgentie en relevantie.

Stefan Venbroek

Motion Designer / Animator

Heeft een voorliefde voor handgemaakte toegankelijke ambachtelijke animaties. Hij zet abstracte ideeën en overgangen vloeiend om in real life beelden.

Pieter van Gent

Onderzoeker, scenarioschrijver

Pieter heeft een voorliefde voor scriptontwikkeling, bedrijfsgeschiedenis en corporate stories. Hij verricht onderzoek, produceert (film)producties en schrijft boeken voor zowel beursgenoteerde ondernemingen als kleinere organisaties.

Roeland van Schaik

Conceptontwikkelaar , vragensteller en gespreksleider

Roeland gaat graag op zoek naar tegenlicht.  Hij is ondernemer, realiseert innovatieprogramma’s en werkt aanstekelijk bij verandering. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting. 

Koen Samson

Video editor | Video vormgever

Koen denkt als editor in verhalen. Verhalen met een begin en een eind. Met een boodschap. Soms subtiel, soms juist over de top. Als een tovenaar goochelt hij met beeld,  geluid, graphics en muziek. Dat doet hij niet alleen op gevoel, maar ook op basis van een schat aan ervaring en vakmanschap. 

Linda Glebbeek

Deelgenoot De Lichtjagers

Uitvoerend producent (filmconcept en productie). Linda is nauw betrokken bij de films die we sinds de oprichting voor onze opdrachtgevers maken. 

Mathieu Bouwman

Meestervragensteller

Mathieu Bouwman is onze Meestervragensteller. Hij werkt als leerkracht op een basisschool en wij zien hem graag aan de gang als  interviewer, trainer of bekwaam begeleider. Door zijn dynamische en persoonlijke benadering lukt het hem om de focus op leren centraal te stellen en collega’s mee te nemen in deze beweging.