Bedrijfsgeschiedenis film: Industrie midden in de Zaanstreek

Bedrijfsgeschiedenis film op basis van bedrijfshistorisch onderzoek.

Een korte film, bijna een reportage eigenlijk, vertelt het verhaal van deze unieke zetmeelfabriek (Tate & Lyle) in de Zaanstreek. De fabriek houdt het midden tussen een verboden stad, high tech foodproductie en sluip-door-kruip-door gebouwen, met maar één doel: zo efficiënt mogelijk maïszetmeel produceren. Deze productie vertelt het verhaal over 150 jaar Tate & Lyle.

 

Image
Totaal shot uit de bedrijfsfilm van Tate en Lyle

 

Bedrijfsgeschiedenis film voor de toekomst op basis van historisch onderzoek.

 

Tate & Lyle gebruikt de film voor interne doeleinden. Ook is er een korte versie gemaakt die extern wordt gebruikt. Belangrijk bij dit soort producties is dat de bedrijfsgeschiedenis betekenis krijgt voor het heden en de toekomst. Kijkers van de film krijgen dan behalve een idee van de corporate story van Tate & Lyle, tevens een beeld of het bedrijf een interessante partij is om mee samen te werken, of voor een sollicitant, of het prettig werken is bij het bedrijf.

 

Deze film is tot stand gekomen doordat we specialist zijn in het maken van bedrijfsgeschiedenis film producties. Dit historisch onderzoek bestaat uit literatuuronderzoek, archiefonderzoek, het uitlichten van relevante krantenartikelen en interviews. Daarnaast hebben we kennis en toegang tot landelijke en regionale audiovisuele collecties (met analoge en digitale fotografie, film en video) .

Doel van het project

Doel

Bedrijfsgeschiedenis film voor de toekomst op basis van historisch onderzoek.

Wilt u meer weten over dit project of weten wat wij voor u of uw organisatie kunnen betekenen?

Bel ons Mail ons