Skip to main content

Webdocumentaire Wegen naar de Toekomst

Clients:

De Lichtjagers

Category:

Webdocumentaire

Services:

Maatschappelijke rechtvaardigheid

Webdocumentaire met hemelbestormer en Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Carlijn Kingma, cartograaf van de samenleving, is fan van Floris Alkemade. Haar kunstwerk “The Babylonian Tower of Modernity” maakt concreet wat Alkemade abstract vertelt.

In 2020 deelde Corona een dreun uit aan onze samenleving, onze economische orde, onze manier waarop we leven en waarvan we vinden dat dat goed is. Hoe verder na zo’n klap in het gezicht? Precies zoals we het voor Corona deden? Of is dit juist het moment om niet langer bang te zijn voor verandering, maar juist te verlangen naar verandering?

Rijksbouwmeester Floris Alkemade houdt warm pleidooi voor twijfel en voorstellingsvermogen.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade houdt in het gesprek “Wegen naar de Toekomst” een warm pleidooi voor de twijfel, het voorstellingsvermogen en het verlangen naar verandering. Afgelopen zomer spraken De Lichtjagers Alkemade in de grote zenderhal van Radio Kootwijk. 

Dromers, hemelbestormers en veranderaars aan het woord in webdocumentaire met (voormalig) Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

De boodschap van Floris Alkemade sluit goed aan bij de missie van De Lichtjagers. Wij willen de dromers, hemelbestormers en veranderaars aan het woord laten in een reeks interviews. Omdat we denken dat de samenleving daar juist op dit moment behoefte aan heeft. Mensen die in absolute systemen geloven, zijn er al genoeg, misschien zelfs wel te veel. Interessanter zijn mensen die twijfelen en zich proberen voor te stellen hoe de samenleving er ook uit zou kunnen zien. 

"Alkemade geeft in zijn interview geen uitsluitsel over hoe je dat moet doen, maar helpt ons wel op weg hoe verandering in gang zou kunnen worden gezet: Geen enkel systeem is absoluut. Ook al veranderen de vragen, mensen blijven dezelfde antwoorden geven."

Carlijn Kingma, cartograaf van de samenleving, is fan van Floris Alkemade. Zij gaf De Lichtjagers toestemming om haar kunstwerk “The Babylonian Tower of Modernity” te gebruiken voor dit gesprek. Kijk zelf maar.

 

Credits

Opdrachtgever
Interview
Montage
Met dank aan

Floris Alkemade, Carlijn Kingma voor hun bijdrage aan dit interview. Merel Eijken, College van Rijksadviseurs

René de Graaff en Ingrid Moorlach. Staatsbosbeheer Radio Kootwijk. 

 

 

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Contact info

We are the leaders in the building industries and factories. We're word wide. We never give up on the challenges.

Recent Posts